Peugeot-banner-Site

Peugeot Metropolis 400

De innovatie op 3 wielen...

De Metropolis is de innovatie op 3 wielen met een eigen exclusief DNA waarin de voordelen van de auto en motor tot in perfectie zijn gecombineerd. De Metropolis heeft dan ook de auto-waardige afwerking zoals u van Peugeot mag verwachten. Door de samenwerking met de auto-ontwerpers is de Metropolis 400i de eerste driewieler met een geheel vlakke vloerplank

Uniek aan de Metropolis is de door Peugeot  ontwikkelde voorwiel ophanging, DTW (Dual Tilting Wheels). Een direct afgeleide van de huidige auto voorwielophanging, met onder en een boven draagarm welke samen met de speciaal ontwikkelde aluminium fusee stukken een parrellogram vormt die bij elke afzonderlijke invering zorgt voor de juiste stand van de beide voorwielen zowel bij rechtuit rijden als in de bochten. Ook is de Metropolis voorzien van LED’s (knipperlichten en achterlichten) en een opvallende LED-’diode’ tussen de voorwielen welke dient als stadslicht.

Het grote motorvermogen vereist een goede remwerking. Daarom is de Metropolis uitgerust meteen CBS remsysteem (Combined Braking System). Bij elke remactie worden automatisch de voor en achterrem bediend in de juiste verhouding. Uw veiligheid staat altijd voorop. Daarnaast is er nog  het ‘roll-lock’ stabiliteit-systeem waardoor u voor het stoplicht de voeten van de vloer kan houden en niet kan ‘omvallen’.

Het stuurwiel is perfect gepositioneerd en alle bedieningselementen bevinden zich direct binnen handbereik. Zoals de elektrische parkeerrem op het stuur met exact hetzelfde systeem waarmee de auto’s van Peugeot zijn uitgerust. Op het multifunctionele instrumentenpaneel van het dashboard kan informatie als bandenspanning en verbruik in de gaten gehouden worden. Verder is de  Metropolis 400i is uitgerust met een verstelbaar windscherm, een verstelbare rugleuning en ‘A-Spherical spiegels’ die het zicht in het stadsverkeer aanzienlijk verbeteren. Uw bagage, helmen en sloten kunnen goed worden opgeborgen onder de ruime buddyseat en achter de scharnierende ‘achterklep’. In het handschoenenvakje is een USB-aansluiting voorzien. Met zijn opmerkelijke flexibiliteit en zijn minder dan 78 cm breedte, kunt u de stad in minutieus detail ontdekken.

Met de Metropolis schrijft Peugeot wederom geschiedenis en biedt u het ultieme voertuig voor het ontdekken van ‘s werelds grote metropolen.

Technische eigenschappen

  • Motorblok: Watergekoelde 4-takt 400cc 4 kleppen
  • Max. vermogen: 27,4 kW (37,2 pk) / 7.250 min-1 (95/1/EC)
  • Max. koppel: 38,1 Nm / 5.500 min-1 (95/1/EC)
  • Gewicht: 256 kg Rijklaar
  • Kleuren: Wit, zwart & titanium (Rs uitvoering)
  • Prijs: € 10.199,- (RS € 10.299,-)
  • Opties: Diverse

Media