maandag, 12 september 2022 15:52

2023 Honda nieuws

Honda komt voor 2023 met veel nieuws.

2023 Banner Honda

Honda presenteerde kort geleden een compleet nieuwe 755cc parallelle tweecilinder 8-kleppen Unicam-motor.
Maximaal vermogen van 67,5 kW/9.500 tpm; maximum koppel 75 Nm/7.250 tpm

Dit blok zal terug te zien zijn in de nieuwe Transalp (zie bovenstaande afbeelding), CB750 Hornet en de CMX750 Rebel. Drie modellen die op de Honda-menukaart staan voor 2023.

750 Blok Klassieke Hornet 'sting' concept ondersteund door een sterk koppel in het middenbereik voor puur rijplezier en bruikbaarheid in elke situatie

Kenmerkende motor 'puls' van een 270° krukas - met zijn ongelijke ontsteking - afgestemd op getunede, high-performance uitlaatgeluid

Na het onthullen van de ontwerpschetsen in mei, zijn wij blij meer informatie te kunnen geven over de voortgang en de ontwikkeling van het nieuwe Hornet-concept, waaruit duidelijk blijkt dat het model in ontwikkeling de prestaties heeft die past bij zijn opvallende, agressieve uiterlijk.
Het conceptmodel - waarvan de eerste video kortgeleden is vrijgegeven - wordt aangedreven door een geheel nieuwe, 755cc parallelle tweecilinder, 8-kleppen Unicam-motor met 67,5 kW bij 9.500 tpm en 75 Nm koppel bij 7.250 tpm.

Compact en licht in gewicht, de motor zet de Hornet-erfenis voort, met karakter en opwindende top-end punch.
Naast karakteristieke gevoel en geluid van een twee cilinder bij hoge toerentallen levert de motor ook een hoog koppel in
het middenbereik om een acceleratie te genereren dat elk moment plezierig maakt. Bovendien wordt een onderscheidend karakterl - en een enorm onderhoudend geluid - geleverd door een combinatie van de ongelijkmatige ontstekingsvolgorde van de 270° krukas en het zorgvuldig geoptimaliseerde uitlaatsysteem.

Honda NC750X(DCT) Model 2023.

2023 NC750X
Voor 2023 blijft de Honda NC750X(DCT) ongewijzigd.
Wel heeft Honda voor komend jaar nieuwe kleuren.
Eén van Europa's favoriete tweecilinder-allrounders, de NC750X, heeft "Throttle By Wire" gashendel, 3 rijmodi en Honda Selectable Torque Control. Scherpe styling verbergt een uniek opbergvak aan de voorkant; alle verlichting is LED gekoppeld aan een LCD-dashboard, terwijl een zestraps Dual Clutch Transmission-variant technologie blijft bieden die uniek is voor Honda op twee wielen.

Voor 2023 voegt Honda drie frisse nieuwe kleuren toe:
 • Mat Jeans Blue Metallic
 • Pearl Deep Mud Grey
 • Candy Chromosphere Red
 • De Mat Ballistic Black Metallic blijft onveranderd.

Honda X-ADV 750 DCT Model 2023.

2023 X ADV

De Honda X-ADV heeft een nieuwe weg ingeslagen met zijn unieke mix van avontuurlijke fietsen en het nut en de bruikbaarheid van grote scooters.

De uitgebreide specificaties omvatten Throttle By Wire gashendel, 4 standaard rijmodi, Honda Selectable Torque Control op 3 niveaus.

Het opbergvak van 22 liter bevat een USB-oplader, terwijl een dashboardkastje voor nog meer gemak zorgt.
Dubbele LED-koplampen zijn voorzien van dagrijverlichting en een 5-inch TFT-display maakt smartphone-connectiviteit mogelijk via het Honda Smartphone Voice Control-systeem.

Kleuren:

 • Nieuwe kleur, Shasta White with Graphite Black Trim 
 • Mat Ballistic Black Metallic with new Graphite Black trim 
 • Mat Iridium Gray Metallic with new Graphite Black trim 
 • Pearl Deep Mud Gray with new Graphite Black trim

Honda NSS 750 Forza DCT Model 2023.

2023 Forza

De Forza 750, die het prestigieuze Forza-assortiment bekroont, is de ultieme stadsfiets die een opwindende rit en luxueus comfort biedt, verpakt in een hightech-stijl.

Het is een scooter met grote boring die indruk maakt op alle gebieden; moeiteloze acceleratie is mogelijk dankzij de krachtige 745cc tweecilindermotor, uitgerust met Throttle By Wire, 3 standaard rijmodi en Honda Selectable Torque Control met 3 niveaus.
Een stalen buizenframe, aluminium swingarm, Pro-Link-achterwielophanging en 17/15-inch voor-/achterwielen zorgen voor een stabiel rijgedrag, met krachtig remmen door dubbele radiaal gemonteerde remklauwen met vier zuigers.

De opbergruimte onder de buddy biedt plaats aan een integraalhelm en bevat een USB-oplader; alle verlichting is LED en een 5-inch TFT-display maakt smartphone-connectiviteit mogelijk via het nieuwe Honda Smartphone Voice Control-systeem. 


Kleuren:

 • Mat Ballistic Black Metallic
 • Pearl Glare White
 • Iridium Grey Metallic
 • Mat Jeans Blue Metallic

Honda NT1100(DCT) Model 2023.

2023 NT1100

De NT1100, die debuteert voor 2022 en het hart van de CRF1100L Africa Twin als uitgangspunt neemt, is een nieuw soort Honda-tourer die comfortabele, wendbare en plezierige prestaties biedt.

Een lage zithoogte en een scherpe stuurgeometrie worden gecombineerd om een ​​sportief pakket te creëren.

5-Voudig in hoogte en hoek verstelbaar scherm en bovenste/onderste windgeleiders zorgen voor aerodynamische efficiëntie op hoge snelheid en uitstekende bescherming tegen weersinvloeden.

Cruise control is standaard, net als slanke koffers en verwarmde handvatten. Rijhulpmiddelen omvatten 3 standaard rijmodi, 2 USER aangepaste opties, Honda Selectable Torque Control (HSTC) en Wheelie Control. Radiaal gemonteerde remklauwen met vier zuigers voor zorgen voor de remkracht, 120/70-17 en 180/55-17 voor- en achterbanden voor grip.

Een 6,5-inch TFT-touchscreen rondt een premium specificatie af en is voorzien van Apple CarPlay®- en Android Auto®-connectiviteit.

Kleuren:

 • Gunmetal Black Metallic.
 • Pearl Glare White.
 • Mat Iridium Grey Metallic.