woensdag, 11 oktober 2023 15:41

Honda's E-Clutch.

Honda geeft een voorproefje van details van 's werelds eerste Honda E-koppeling voor motorfietsen.

E Clutch


Honda heeft op haar website informatie vrijgegeven over Honda E-Clutch voor motorfietsen, 's werelds eerste* automatische koppelingscontrolesysteem voor een motorfietstransmissie met meerdere versnellingen, waardoor soepel starten, schakelen en stoppen mogelijk is zonder dat de rijder de koppelingshendel hoeft te bedienen .

De Honda E-Clutch maakt gebruik van elektronische regeltechnologie om onmiddellijke, nauwkeurig afgestelde koppelingsbediening te bieden voor optimale prestaties in situaties waarin de aandrijfkracht verandert, zoals bij het starten, schakelen en stoppen, om soepeler starten, schakelen en stoppen natuurlijker te maken dan de handmatige koppelingsbediening van een berijder.

Om aan een breed scala aan eisen van de rijder te voldoen, kan de koppeling worden bediend als een normale handgeschakelde motorfiets, waarbij de koppelingshendel wordt vastgegrepen, zelfs als de koppeling elektronisch wordt geregeld.
Hierdoor kan het systeem worden gebruikt door meer rijders met uiteenlopende rijervaring en vaardigheden, die zich met meer comfort kunnen concentreren op het rijplezier.
Omdat het lichtgewicht en compacte systeem kan worden geïnstalleerd zonder grote veranderingen aan de bestaande motorindelingen, is Honda van plan om de Honda E-Clutch in de loop van de tijd toe te passen op zijn FUN-motorfietsmodellen.

*volgens Honda-onderzoek

  Quick-shifter E-Clutch DCT
Wegrijden zonder gebruik koppeling x v v
Schakelen zonder koppelen v v v
Automatisch schakelen x x v
Stoppen zonder gebruik koppeling x v v

Media