dinsdag, 01 oktober 2024 13:35

De 2025 Honda X-ADV

2025 X ADV

Honda houdt ervan om conventies te doorbreken. En dat is precies wat de nieuwe X-ADV doet. Deels adventure-motor en deels scooter, voorzien van de beste eigenschappen van beiden, maken hem de ultieme ontdekkingsreiziger.

De krachtige, speelse motor blijft behouden en de SUV-styling wordt nog scherper DRL-richtingaanwijzers vergezellen de nieuwe dubbele LED-koplamp. Het windscherm stel je eenvoudig met één hand in. Verder is het zadel comfortabeler en hebben ze de DCT geüpdatet voor een soepele respons bij lage snelheid. Daarbij heeft Honda cruisecontrole toegevoegd voor de lange ritten Stadswijk? Snelweg? Offroadpad? De X-ADV kan het allemaal. Wanneer je maar wil.

Het design


De 2025 X-ADV heeft een agressievere uitstraling ten opzichte van zijn voorgangers. Dit is te danken aan nieuwe kuipdelen met meerdere scherpe hoeken en gedefinieerde vouwen die de motor een bijna origami-achtig uiterlijk geven. Daarnaast zijn de opnieuw ontworpen dubbele LED-koplampen nu voorzien van zeer effectieve dagrijverlichting (DRL) welke, als eerste ter wereld voor motorfietsen, ook op subtiele wijze de richtingaanwijzers van de X-ADV integreert.


2025 Honda X ADV Design

Meer gebruiksgemak


Gebruiksgemak is een pijler die Honda hoog in het vaandel heeft staan. Dat is ook te zien bij de nieuwe X-ADV. Om te beginnen met het herziene 5 inch TFT-kleurenscherm met nieuw ontworpen afbeeldingen, menu's en functionaliteiten die bediend worden via een nieuwe vierwegschakelaar met achtergrondverlichting.

Het TFT-scherm is ontworpen voor optimale leesbaarheid op heldere dagen en is ook voorzien van Honda RoadSync-connectiviteit, voor naadloze integratie met smartphones. Cruisecontrol is een andere handige toevoeging aan de 2025 X-ADV voor langere ritten op de snelweg. Verdere verbeteringen op het gebied van praktische bruikbaarheid en comfort zijn een dikker zadel - dat een nieuwe vorm heeft gekregen zodat je gemakkelijker bij de grond kunt - en een herzien windscherm welke gemakkelijker kan worden versteld.

2025 Honda X ADV gebruiksgemak 1

2025 Honda X ADV gebruiksgemak 2

2025 Honda X ADV gebruiksgemak 3
2025 Honda X ADV gebruiksgemak 4

Duurzaamheid


Maar liefst 25 panelen van de nieuwe X-ADV zijn gemaakt duurzame materialen als gerecyclede kunststoffen en biomassakunststoffen. Uitgebreid gebruik van dergelijke materialen is nog nooit eerder op een Honda-motorfiets toegepast. Het duurzame gebruik van Durabio™ en andere gerecycleerde kunststoffen en rubberen materialen voor de panelen maakt deel uit van Honda's langetermijndoelstelling om tegen 2050 ‘100% duurzaam materiaalgebruik’ te bereiken:

  • Voor het eerst worden gerecycleerde materialen van Honda-autobumpers gebruikt voor de bagageruimte en de zadelbodem
  • Voorgebruikt gerecycleerd polypropyleen materiaal* wordt gebruikt voor verschillende afdekkingen en panelen
  • De kunststof biomassa DURABIO™* wordt gebruikt op de zijpaneelafdekkingen en het windscherm
  • Dit wereldwijd eerste* gebruik van DURABIO™ uit biomassaplastic in de panelen van motorfietsen heeft als bijkomend voordeel dat de CO2-uitstoot die gepaard gaat met het conventionele lakproces wordt vermeden

Technische Specificaties


De paralleltweecilinder combineert sterke prestaties in het lage tot middelhoge toerengebied met gemakkelijke rijeigenschappen en een uitstekende brandstofefficiëntie; het maximumvermogen blijft vastgesteld op 43,1 kW met een koppel van 69 Nm, terwijl het verbruik slechts 3,6 l/100 km bedraagt.

De DCT (Dual Clutch Transmission) is verder verfijnd, voor een soepeler wegrijden vanuit stilstand en een betere controle bij snelheden onder 10 km/u, waardoor de X-ADV nog beter uit de voeten kan in en rond stedelijke omgevingen.

Dit alles wordt ondersteund door een robuust stalen buizenframe chassis, dat gebruik maakt van 41mm USD voorvorken en een Pro-Link monoshock achter, gemonteerd op een aluminium achterbrug. De motor staat op gespaakte 17-inch voorwielen en 15-inch achterwielen, terwijl de remmen worden verzorgd door dubbele, radiaal gemonteerde vierzuigerremklauwen die een zwevende 296mm schijf aan de voorkant grijpen, met een mono-zuigerremklauw en 240mm enkele schijf aan de achterkant.

Nieuwe Kleuren & Special Edition

Honda biedt de 2025 X-ADV in drie nieuwe kleurstellingen aan:

  • Graphite Black,
  • Pearl Glare White
  • Matte Deep Mud Gray.
Daarnaast zal er een Special Edition X-ADV beschikbaar zijn in een gedurfde ‘cyberpunk-esque’ Matte Gold Finch Yellow met een exclusieve dual-tone grafsiche set.

2025 Honda X ADV Special Edition