TKMX-laarzen-785-335 TKMX-algemeen-785-335
Crosslaarzen? Kijk op Tenkatemx.nl
Tenkatemx.nl de plek voor al je cross spullen

Cross Laarzen

Bekijk hier alle Cross laarzenCross laarzen

Cross Laarzen zijn misschien wel het meest technische kledingstuk van je hele outfit. Misschien ook wel een van de belangrijkste kledingstukken samen met je helm. Laarzen komen in verschillende merken en modellen. Van laarzen voor professionals tot laarzen voor amateur crossers. Voor iedereen is er een ruime keuze.

Waarop letten bij het kopen van Crosslaarzen?

Uiteraard moet je letten op de maat. De laarzen moet goed om je voeten sluiten maar niet te klein zijn. Ook te groot is funest voor een goed gevoel met je motor. Daarnaast zijn de sluitingen erg belangrijk. Je wilt namelijk niet dat je gespen tijdens het rijden loslaten. Daarnaast moeten de laarzen goed om je enkels en benen sluiten en dus veel verstelmogelijkheden hebben. Andere keuzes die je hebt zijn de vormen van protectie. Zo heb je laarzen met extra hak protectie tegen een harde impact bij het landen op de grond en laarzen met hielbescherming. Ook moet je rekening houden met de bestendigheid tegen water en modder. Crossen doe je immers niet op straat.

Het belang van goede Cross laarzen

Cross laarzen beschermen je enkels tegen het dubbelklappen tijdens het springen over de bulten op de crossbaan. Ook zorgen ze voor extra grip op de voetsteunen en bescherming tegen het klappen van voeten en benen tegen het frame. Bij een crash beschermen ze je mogelijk tegen breuken en schrammen. Maar ook zijn je laarzen, naast je handen, op veel momenten het enige contactpunt met je crosser. Ze zijn van grote invloed op de controle die je op je motor hebt. Daarom zijn crosslaarzen belangrijk!

Cross laarzen