Kettingspray

Bekijk meer dan 10 soorten kettingsprayKettingspray

Regelmatig smeren van je motorketting met kettingspray is essentieel voor de levensduur van je kettingset. Het vet werkt als een laagje tussen de draaiende delen van de ketting en de tandwielen. Goede kettingspray verlengt de levensduur van je kettingkit. Hieronder vind je een ruime keuze van verschillende merken kettingspray.

Wanneer smeer ik mijn motor ketting?

Wij raden altijd aan om je ketting te smeren na het rijden. Ten eerste omdat je ketting dan warm is en het vet beter opneemt. En ten tweede omdat het vet dan niet tijdens het rijden uit je ketting slingert. Je ketting smeren om de 300 – 500km is voldoende. Dit is echter ook afhankelijk van het weertype en het soort kettingspray. Bij regen smeer je vaker dan bij droog weer. Beginnen de rolletjes van je ketting te glimmen? Ook dan smeer je jouw ketting.

Hoe moet ik mijn ketting smeren?

Het beste kun je de motorfiets op de middenbok of op een paddockstand zetten zodat het achterwiel los van de grond is. Vervolgens spuit je met de kettingspray aan de binnenkant van de ketting. Hierdoor worden ook meteen de tandwielen van een laagje kettingvet voorzien. Dus smeer je ketting goed. Dan gaat de set een stuk langer mee.

Producten van Tenkateshop.com die ook in de winkel verkrijgbaar zijn.

Putoline tech kettingspray Castrol kettingspray S100 kettingspray