Motor accu

Accu

Zoek de juiste accu bij jouw motorfietsMotor accu

Een accu zorgt ervoor dat de motorfiets voldoende stroom heeft om de motor te kunnen starten. Er zijn verschillende soorten accu`s. Meestal worden er in motorfietsen zogenaamde loodaccu`s gebruikt. Daarom mag je een accu ook nooit zomaar bij het huis tuin en keukenafval gooien.

Gel accu en natte accu.

Er zijn vele verschillende soorten accu`s. Veel voorkomende zijn de gel accu en de natte accu. Het verschil zit hem hierbij in het elektrolyt. Bij de natte accu werkt gedestilleerd water als elektrolyt en bij de gel accu is er een gel die hiervoor zorgt. Je hebt ook droge accu`s. Dat betekent dat ze droog vervoerd worden en dat je er zelf thuis gedestilleerd water in moet doen om het te activeren.

Accu, de basis

Een motorfietsaccu bestaat vaak uit zes cellen met twee loodplaten per cel. Elke cel levert ongeveer 2,12 volt. Dit zijn dus 12V accu`s. Accu`s worden steeds verder doorontwikkeld om almaar lichter te worden en meer capaciteit te leveren. Daarnaast worden ze continue doorontwikkeld om een langere levensduur te krijgen.

Accu vervangen

Een accu die leeg is heeft vaak onvoldoende stroom om de motor nog te starten. Als de accu leeg is kun je deze met een druppellader opladen. Het kan ook zijn dat je accu kapot is. Dit kun je laten testen bij ons in de werkplaats. Hiervoor is speciale apparatuur beschikbaar. Als je accu niet meer bijlaadt kan er iets aan de hand zijn met je dynamo of spanningsregelaar.

Zoek je accu op Merk > Model > Type