Oliefilter motor

Oliefilter

Vind hier je oliefilterOliefilter voor je motor.

Een oliefilter is er één van een paar filters die in de motorfiets zitten. Het filter zorgt er voor dat de olie in het motorblok schoon blijft. Ook zorgt het oliefilter er voor dat er geen vuildeeltjes in het blok komen die het blok ernstig kunnen beschadigen. Een oliefilter is dus een van de belangrijkste filters in het motorblok.

Onderhoud met oliefilter

Een oliefilter behoort tot een van de vele onderhoudsartikelen van je motorfiets. Doordat het filter steeds voller raakt met vuil dient het regelmatig vervangen te worden. Het is aan te raden dit tegelijk te doen met een oliewissel.

Hoe vaak moet ik het oliefilter vervangen?

Het filter voor de olie is een erg belangrijk filter. Deze dient daarom regelmatig vervangen te worden. Voor de meeste motorfietsen geldt dat zowel de olie als het oliefilter om de 6.000km vervangen dienen te worden. Voor enkele motorfietsen kan dit om de 12.000 km. Een andere stelregel is in ieder geval elk jaar. Na verloop van tijd verliest de olie zijn smerende eigenschappen en dient deze vervangen te worden. Als je dat doet vervang dan ook meteen het filter.

Werkplaatsafspraak?

Moet je jouw oliefilter vervangen? Of is je gehele motor toe aan een beurt? Bel dan met onze werkplaats op: 0529-488810

Zoek je oliefilter op Merk > Model > Type