Luchtfilter motor

Luchtfiter

Zoek hier het luchtfilter voor jouw motorLuchtfilter voor je motor

Vrijwel elke motorfiets is voorzien van een luchtfilter. In de motor vindt een verbranding plaats. Hiervoor is brandstof, zuurstof en een vonk nodig. De zuurstof wordt aangezogen door de motor uit de lucht. Om er voor te zorgen dat er geen vervuiling in de motor komt wat beschadiging kan veroorzaken gaat de lucht eerst door een filter. Vandaar de naam luchtfilter.

Het belang van een goed luchtfilter

Een luchtfilter heeft twee belangrijke taken. De eerste is het filteren van vuile deeltjes uit de lucht. De tweede is zoveel mogelijk lucht doorlaten. Hoe meer zuurstof er in de verbrandingskamer komt hoe beter de verbranding is en hoe meer vermogen de motor afgeeft. Het ene merk luchtfilter geeft meer lucht door dan het andere merk. Een grof filter laat meer lucht door maar filtert misschien minder. Een fijn filter filtert de vuile deeltjes maximaal uit de lucht maar hierdoor is de luchtstroom ook lager.

Wanneer moet ik het filter vervangen?

Doordat het vuil wat gefilterd wordt niet weg kan raakt het filter een keer verstopt. Hoe meer het filter verstopt raakt hoe minder lucht er door kan. Hierdoor gaat de motor minder presteren. Wanneer uw filter zwart ziet van het vuil is het aan te raden met filter te vervangen. Normaal gesproken gebeurt dit in ieder geval bij een grote beurt. Om de 12.000km.

Werkplaatsafspraak?

Is je luchtfilter aan vervanging toe? Maar weet je niet hoe je het filter moet vervangen? Maak dan een afspraak met onze werkplaats. Bel: 0529-488810.

Zoek je luchtfilter op Merk > Model > Type