Remschijven motor

Remschijven

Vind hier jouw remschijvenRemschijven

Remschijven zijn metalen schijven die voor of achter aan de motorfiets bevestigd zijn. Deze werken samen met de remblokken om de motorfiets te vertragen en uiteindelijk te stoppen. In de loop der jaren zijn remschijven steeds verder doorontwikkeld en steeds beter geworden. Je hebt remschijven gemaakt van verschillende materialen. Het meest wordt echter staal gebruikt. Daarnaast heb je zwevende remschijven en vaste schijven.

Versleten remschijven

Door de wrijving tussen de remschijven en de remblokken slijten de remschijven langzaam. Omdat rijmschijven van harder materiaal gemaakt zijn dan remblokken slijten de schijven minder snel. Wel bestaat er een kans dat remschijven krom trekken door bijvoorbeeld van heel heet naar heel koud te gaan in een korte tijd (je rijdt bijvoorbeeld met hete remschijven door een plas). Of doordat je bij het stoplicht je remblokken tegen de hete schijf blijft drukken. Op deze manier ontstaat er een kromming.

Hoe controleer ik mijn remschijven?

Vaak staat er op de schijf aangegeven welke minimale dikte de schijf moet hebben. Dit is vaak enkele millimeters. Dit kun je meten door een schuifmaat te gebruiken. Meet je minder mm dan de waarde aangegeven op de schijf? Dan is deze versleten en dient de remschijf vervangen te worden. Verder kun je testen of er een zogenaamde rand aan de rand van de schijf zit. Dit doe je door je vingers aan beide kanten van de koude remschijf te leggen en deze zachtjes tegen de schijf aandrukkend naar buiten te trekken. Voel je een duidelijke bobbel aan het einde? Dan is je schijf waarschijnlijk versleten. Als je een kromme remschijf op je motor hebt dan merk je dit vaak bij het remmen door trillingen aan de voorkant.

Werkplaatsafspraak?

Vind je het vervangen van remschijven lastig? Of laat je het liever doen door een monteur? Maak dan nu een afspraak met onze werkplaats. Bel: 0529-488810.

Zoek remschijven op Merk > Model > Type