Remblokken motor

Remblokken

Vind hier jouw remblokkenRemblokken voor je motor

Veel motorfietsen zijn uitgerust met remblokken en remschijven. De remblokken worden tegen de schijven aan gemonteerd en in de remklauwen. Wanneer je aan de remhevel trekt op je motor duwt vloeistof de blokken hard tegen de schijven. Hierdoor ontstaat er wrijving waardoor de motorfiets afremt.

Versleten remblokken

Door de wrijving die ontstaat tijdens het afremmen van de motorfiets slijten je remblokken. Het materiaal van de remblokken is zachter dan het materiaal van je remschijven waardoor je remblokken sneller slijten. Doordat een motorfiets met remmen voornamelijk op de voorkant afremt slijten die blokken sneller dan achter. Hoe lang remblokken meegaan hangt helemaal af van de rijstijl van de bestuurder, het gewicht van de motorfiets en het materiaal van de remblokken. In de regel is dit 25.000 tot 30.000 km.

Hoe controleer ik mijn remblokken?

Wanneer de remblokken versleten zijn kun je zien door tussen de schijf en de remklauw door te kijken. De voering van de remblokken dient uiterlijk tussen de 1,5 a 2 mm dik te zijn. Is het minder? Dan zijn de blokken aan vervanging toe. Ook op het moment dat er een schrapend geluid te horen is tijdens het remmen zijn de blokken aan snelle vervanging toe.

Remblokken worden vaak per set van twee verkocht. Als je dus twee schijven hebt aan de voorkant van je motor moet je twee sets bestellen. Na het vervangen dien je de blokken eerst goed in te remmen.

Werkplaatsafspraak?

Vind je het vervangen van je remblokken lastig? En laat je het liever doen door ons? Maak dan een afspraak met onze werkplaats. Bel:0529-488810.

Zoek je remblokken op Merk > Model > Type